Nieuws

UWV verwacht banengroei in 2015

17 februari 2015

Na een aanzienlijke periode van krimp zal het aantal banen in 2015 met 31.000 toenemen, zo verwacht het UWV.

Tips voor een goede werksfeer

09 januari 2015

De werksfeer binnen een bedrijf is erg belangrijk. Het draagt namelijk bij aan een goede werkklimaat en daarbij kan het ervoor zorgen dat medewerkers net een stapje harder gaan lopen. Maar hoe kun je de werksfeer binnen een organisatie bevorderen? De tips:

Dicht bij huis werken?

17 november 2014

Met weemoed kijk ik terug op de vakantieperiode. Wat een rust op de autowegen, geen file, geen oponthoud, geen stressachtige types op de weg. Heerlijk tufte ik op mijn gemakje van A naar B. En wat een aantal files afgelopen periode. Het leek wel of de herfst iedereen uit de zomerroes had gehaald en Nederland massaal de weg op ging.

Premiekorting in dienst nemen jongere

03 oktober 2014

Neemt u een werknemer met een WW- of een bijstandsuitkering in dienst die minimaal 18 en maximaal 26 jaar oud is? Dan kunt u een premiekorting voor hem krijgen. Deze premiekorting voor jongere werknemer past u vanaf 1 juli toe in de loonaangifte.

‘Maak werk lonend’

12 september 2014

Aan de vooravond van Prinsjesdag presenteert de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) zes voorstellen voor een werkende arbeidsmarkt.

X - factor

04 september 2014

Op internet las ik een artikel over Google Analytics en rating De rating bepaalt mede of de Google zoekmachine je bij de zoekresultaten op een gunstige plek plaatst en of je organisatie makkelijk vindbaar is. Zo werkt het in ons hoofd eigenlijk ook. Niet alleen ’ranken’ we mensen die we aardig of niet aardig vinden, maar ook organisaties.

Bent u de nieuwe goeroe?

08 augustus 2014

Het Nieuwe Werken op vakantie...

25 juli 2014

Het ene na het andere onderzoek over hoe ongezond werken tijdens je vakantie kan zijn passeerde de revue. Wat een verademing dat een promovenda van de Radbout Universiteit een onderzoek heeft gedaan, waaruit blijkt dat een beetje werken tijdens de vakantie helemaal zo ongezond niet is.

Regels vakantiekrachten

18 juli 2014

Blog