Nieuws

Tips om na de vakantie goede voornemens in daden om te zetten.

23 augustus 2016

Meestal twee keer per jaar (in januari en net na de zomervakantie) nemen mensen zich voor om het helemaal anders te doen. Hieronder vijf tips om na je vakantie die goede voornemens in daden om te zetten! En om na de vakantie fris weer te beginnen.

Regels vakantiekrachten en WWZ

30 juni 2016

Met name in de zomerperiode kunnen vakantiekrachten uitkomst bieden. Onder vakantiewerkers worden scholieren en studenten verstaan die in de zomervakantie van hun opleiding of studie – van 1 juni tot 1 september – tijdelijk werk verrichten.

De tevreden medewerker

30 mei 2016

Tevreden personeel produceert meer, is minder vaak ziek en heeft het meer naar de zin binnen uw organisatie.

Uit de praktijk...

28 april 2016

Een van onze nieuwe klanten is ambitieus en heeft een mooi groeiplan. De medewerkers zijn doorslaggevend voor het bereiken van dat plan. Onduidelijk is echter wie, wat moet dan en op welke manier. Die onduidelijkheid en de spanning die dat met zich meebrengt zorgt voor hoofdpijn bij de directeur.

Bye bye VAR, hello DBA

29 maart 2016

Op 1 mei 2016 gaat de nieuwe wet- en regelgeving voor de VAR (Verklaring arbeidsrelatie) veranderen. De VAR wordt vanaf deze datum vervangen door de DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties).

Laatste deel Wet werk en zekerheid ingevoerd per 1 januari 2016

28 januari 2016

De Wet werk en zekerheid (Wwz) is sinds 1 januari 2015 in delen ingevoerd. Op 1 januari 2016 gaat het laatste deel van de wet in werking.

De meest gevraagde functies voor 2016

25 januari 2016

Onderstaand een overzicht van de ‘hottest jobs’ 2016 per beroepsgroep:

Herkennen van financiële problemen

23 december 2015

Het vroegtijdig herkennen van financiële problemen bij werknemers kan veel ellende voorkomen.

Medewerkers in dienst nemen en werk lonender?

29 september 2015

De economie trekt aan, maar de werkgelegenheid blijft achter. Dat baart de overheid zorgen. Het moet daarom voor ondernemers aantrekkelijker worden om mensen in dienst te nemen en werk moet lonender worden. Hoe wil het kabinet dat bereiken

Duurzame inzetbaarheid medewerkers

24 augustus 2015

Bij duurzame inzetbaarheid staat de vraag van werkgevers, werknemers en de arbeidsmarkt voorop. Kunnen medewerkers nu en in de toekomst goed aan het werk blijven?

Regels vakantiekrachten en WWZ

27 juli 2015

Met name in de zomerperiode kunnen vakantiekrachten uitkomst bieden. Onder vakantiewerkers worden scholieren en studenten verstaan die in de zomervakantie van hun opleiding of studie – van 1 juni tot 1 september – tijdelijk werk verrichten.

Top 5 redenen voor ontslag op staande voet en tips

09 juli 2015

Ontslag op staande voet gebeurt niet zomaar. De medewerker moet het wel erg bont hebben gemaakt.

Tips voor het voeren van een functioneringsgesprek

08 juni 2015

Goed functionerende medewerkers zijn van groot belang voor elke organisatie. Door de kwaliteit en kwantiteit van de geleverde werkzaamheden objectief vast te stellen kan er goed besproken worden hoe de prestatie moet zijn. Dit kan alleen effectief gebeuren als er bepaalde regels in oog worden gehouden.