Nieuws

10 tips om medewerkers tot bloei te laten komen

19 januari 2018

Hieronder vindt u 10 tips om medewerkers tot bloei te laten komen. Doe uw voordeel hiermee.

Signalen van verwaarlozing binnen een organisatie

15 december 2017

Herkent u onderstaande binnen uw organisatie?

En benut u de ruimte in de Werkkostenregeling?

27 november 2017

De theorie. In 2017 mag u in de vrije ruimte 1.2% van de totale bruto loonsom binnen uw organisatie belastingvrij onbelast verstrekken. Gaat u boven dit bedrag uit dan betaalt u een boete van 80% over het meerdere.

Het functioneringsgesprek: zinvol of niet?

27 november 2017

In deze periode houden veel bedrijven hun functioneringsgesprekken. Bij sommige medewerkers én werkgevers leeft het gevoel dat dit hoort bij de verplichte ‘onderdelen’ van het jaar.

Klant aan het woord: Willemstein Hoveniers uit Waddingxveen

24 oktober 2017

In dit item interviewen wij telkens een van onze klanten waarbij wij hen vragen iets te vertellen over hun bedrijf en hun ervaringen met Willems Personeels - & Organisatieadvies.

Verlof en verzuim, hoe zit dat?

24 oktober 2017

Het lijkt zo simpel, verzuim en verlof. Regelmatig merken wij dat dit toch vragen oproept. Daarom enige uitleg. Staan er nog veel verlofuren open, maak dan nu nog afspraken met uw medewerkers, uit goed werkgeverschap, om te zorgen dat deze alsnog worden opgenomen. Houd er rekening mee dat een organisatie verplicht is de niet opgenomen vakantiedagen op de balans te vermelden.

Is uw medewerker nog arbeidsfit? En u zelf?

24 oktober 2017

De pensioen- en AOW gerechtigde leeftijd schuift steeds verder op en stelt hogere eisen aan ons allen, werknemers en ondernemers. In 10 jaar tijd zijn we van VUT en prepensioen vanaf 60-62 jaar, naar een AOW leeftijd gegaan van 67 tot 70 jaar.  Wij geven tips om het werken ‘vol te houden’.

Uit de praktijk: Werken ná het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd, kan dat?

29 september 2017

De AOW leeftijd schuift steeds verder op; 66 jaar in 2018. Vroeger was dat het moment waarop praktisch iedereen stopte met werken.

5 tips om betrokkenheid en motivatie te vergroten

25 september 2017

Wilt u als leidinggevende de betrokkenheid en motivatie van uw medewerkers verhogen? Lees dan onderstaande tips!

Nieuw in Personeelskracht; Klant aan het woord

02 mei 2017

In dit item interviewen wij telkens een van onze klanten waarbij wij hen vragen iets te vertellen over hun bedrijf en hun ervaringen met Willems Personeels - & Organisatieadvies.

Vanaf 1 juli 2017 verplicht een (basis) contract af te sluiten met arbodienstverleners.

24 april 2017

Dit als gevolg van wijzigingen in de Arbowet. De nieuwe Arbowet richt zich met name op betere preventie. De overheid wil namelijk beroepsziekten en arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten zoveel mogelijk voorkomen.

10 tips om medewerkers tot bloei te laten komen.

17 maart 2017

Hieronder vindt u 10 tips om medewerkers tot bloei te laten komen. Doe uw voordeel hiermee.

6 tips voor een goede werksfeer

02 december 2016

De werksfeer binnen een bedrijf is erg belangrijk. Het draagt namelijk bij aan een goede werkklimaat en daarbij kan het ervoor zorgen dat medewerkers net een stapje harder gaan lopen.

Wat vindt u van deze arbeidsvoorwaarden?

25 november 2016

‘De strijd om talent’ maakt dat bedrijven steeds uitbundiger worden in het samenstellen van hun secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkstress? Ga op tijd het gesprek aan

18 oktober 2016

Maar liefst één derde van het ziekteverzuim is het gevolg van psychische klachten en dat cijfer lijkt te stijgen. Hoger verzuim leidt tot hogere werkgeverskosten. Maar verzuim door werkstress (van een lichte overbelasting tot een burn-out) gaat vooral ten koste van de medewerker!