Nieuws

WIEG geldig vanaf 1 januari 2019

21 november 2018

Welke WIEG is geldig? Het wetsvoorstel Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) is door de Eerste Kamer op 13 november 2018 aangenomen. Met de nieuwe wet krijgt de partner van de moeder (echtgenote, geregistreerd partner, de persoon waarmee de werknemer ongehuwd samenwoont of degene van wie de werknemer het kind erkent) meer dagen vrij met behoud van loon.

6 tips voor het vasthouden van personeel

29 oktober 2018

Het vasthouden van personeel is een van de grotere uitdagingen op de krappe arbeidsmarkt van 2018 voor het MKB. In diverse sectoren is het gebrek aan personeel zo nijpend dat het de bedrijfsvoering belemmert. Medewerkers die daadwerkelijk vertrekken laten een gat achter dat niet snel opgevuld kan worden.

Regel het contractueel goed…

27 september 2018

Deze week las ik in een vakblad een artikel met als titel: welke vakantiedagen moet u uitbetalen bij ontslag?

Dit zijn de meest gevraagde functies voor 2018

25 september 2018

Het UWV voorspelt dat er in 2018 meer dan 1 miljoen vacatures in Nederland openstaan. Vooral in de zorg, ICT en detailhandel stijgt de vraag naar personeel. Benieuwd welke vacatures dit betreft?

Een succesvol team? Empathie helpt jou en je team verder

17 september 2018

Uit onderzoeken die gedaan zijn naar de werking van succesvolle teams blijkt dat empathie het verschil maakt tussen het halen van doelstellingen of het mislukken daarvan. Empathie is het vermogen, de kunde of vaardigheid om zich in te leven in de situatie en gevoelens van anderen.

Compensatie transitievergoeding bij ontslag wegens arbeidsongeschiktheid

28 augustus 2018

Op grond van de wet moet een werkgever die een arbeidsovereenkomst na twee jaar arbeidsongeschiktheid wil beëindigen ook een transitievergoeding betalen aan de medewerker.

Vijf tips voor een frisse start na de vakantie!

28 augustus 2018

De zomervakantie zit er (bijna) voor iedereen weer op: sommigen hebben er zin in, anderen zien er tegenop (de ‘post holiday blues’).

8 tips voor werken bij warm weer

23 juli 2018

Werken bij hoge temperaturen kan leiden tot minder goede prestaties of last van de gezondheid.

Meerwaarde externe personeelsadviseur

11 juni 2018

Uit ervaring weten wij dat personele aangelegenheden bij MKB bedrijven niet altijd de aandacht krijgt waar het soms wel zou moeten. Denk bijvoorbeeld aan een niet goed functionerende medewerker.

Waarom werkt het geven van complimenten (aan medewerkers)?

24 mei 2018

Heel eenvoudig, omdat het werkt! Onze hersenen zitten zo in elkaar dat positieve feedback, zoals een compliment, een signaal in de hersenen activeert, dat is gekoppeld aan de handeling waarop het compliment betrekking heeft. Hierdoor gaan we dat in de toekomst vaker doen.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

20 april 2018

In sommige functies is het extra belangrijk dat je een medewerker kunt vertrouwen. Om hier meer zekerheid over te krijgen, kunt u als werkgever een actuele VOG eisen. Voor een aantal functies is een VOG verplicht, denk hierbij aan zorgverleners, politiemedewerkers en kinderopvangmedewerkers.

Tekort aan technische vakmensen

26 februari 2018

Soms vraag ik mij af hoeveel signalen dienen er gegeven te worden aan de regering in Den Haag om aan te geven dat er écht een tekort is aan technische vakmensen op LBO en MBO niveau?

Zeven tips om slecht nieuws te brengen

19 februari 2018

Slecht nieuws brengen is lastig. Hoe houd je het zakelijk, positief en blijf je de dirigent over het gesprek? Zeven tips.

Per januari 2018 gaat de pensioenleeftijd naar 68 jaar: wat betekent dat?

12 februari 2018

De verhoging van de pensioenleeftijd betekent dat pensioenfondsen en pensioen - verzekeraars er vanaf 2018 in principe vanuit gaan dat u tot uw 68’ste pensioen opbouwt. Dat wil niet zeggen dat u pas op uw 68’ste met pensioen kunt gaan.

De relatie tussen het delen van doelstellingen en betrokkenheid

22 januari 2018

Een nieuw jaar. Nieuwe ronde, nieuwe kansen toch? En weten uw medewerkers al wat uw bedrijfsdoelen in 2018 zijn en waar u kansen ziet?