Tweede kamer akkoord met vroegpensioen per 1-1-2021, RVU boete vervalt.

Nieuws

Tweede kamer akkoord met vroegpensioen per 1-1-2021, RVU boete vervalt.

Vertrekregeling

Met de nu toegestane  Vertrekregeling kunnen werknemers eerder stoppen met werken zonder dat de werkgever wordt belast met een RVU-boete van 52%.  De regeling mag ingaan maximaal 3 jaar voor de AOW-ingang. De toegestane uitkering of transitievergoeding is maximaal ca. € 21.200 per jaar.

Opname ineens 10% Pensioen

Voortaan mag op de pensioendatum 10% van de waarde van het pensioen ineens opgenomen worden. De besteding daarvan is vrij. Let op; je werknemer betaalt wel gewoon inkomstenbelasting over dit bedrag!

Verlofsparen uitbreiden

Het wordt nu mogelijk om maximaal 100 weken aan bovenwettelijk verlof te sparen, zonder belastingheffing. Vaak staat in de arbeidsvoorwaarden een beperking van het op te sparen aantal vakantiedagen. Om van deze verruiming gebruik te kunnen maken zal vaak ook deze bepaling in de arbeidsvoorwaarden aangepast moeten worden. 

Doel verlofsparen

Het opgespaarde verlof kan voor onderstaande opties worden gebruikt:

  • Eerdere pensionering met loondoorbetaling van maximaal -bijna- 2 jaar
  • Tussentijdse opname met loondoorbetaling voor bijvoorbeeld studie, omscholing of een sabbatical

Laat je niet verrassen als werkgever!

Als werkgever wil je niet verrast worden door werknemers die onverwacht aangeven met vervroegd pensioen te willen gaan. Dat doe je door te werken aan duurzame inzetbaarheid, goed contact te houden met je oudere werknemers en te werken aan een strategische personeelsplanning.

Ondersteuning nodig?  Bel  of App Luc Willems, 06 41297624, Alex Lahpor 085 8770186 of mail naar  l.willems@lwpa.nl of alex@lwpa.nl.

#lwpa  #vroegpensioen  #hrm  #verlofsparen  #vertrekregeling  #pensioen #duurzameinzetbaarheid