Nieuws

Tips om na de vakantie goede voornemens in daden om te zetten.

1. Houd vast aan een goede vakantiegewoonte. Je hebt vast minder tv gekeken in je vakantietijd. Meer tijd genomen voor je partner of voor je hobby’s. Kies een vakantiegewoonte om die ook thuis door te zetten is, zoals bewuster samen eten (aan tafel, en niet met een bord op schoot voor de buis). Dat geeft je meer rust.

2. Rond dag 1 af en bereid dag 2 voor. Maak aan het einde van je eerste werkdag je hoofd leeg. Schrijf alles op waar je je zorgen over maakt. Noteer acties, losse ideeën en ingevingen. Bepaal je prioriteiten voor morgen en leg die spullen alvast klaar.

 3. Bekijk je ‘goede voornemens’ nog eens kritisch en maak een stappenplan. Natuurlijk: nooit meer vergaderen zou leuk zijn, maar is niet haalbaar. Minder vergaderen daarentegen wel. Bespreek het.

4. Wat er ook gebeurt, ga op tijd naar huis. Laat je op je eerste werkdag niet gek maken! Natuurlijk zou je tot laat kunnen blijven zitten om alles door te nemen. Maar dan is wel meteen je vakantiegevoel weg…. Dus in ieder geval vandaag: op tijd naar huis!

5. Zorg dat je ‘s avonds tijd hebt om bij te komen. Ga uit eten of ga hardlopen. Alles, als het maar niet met je werk te maken heeft… Neem de tijd om weer te wennen aan het werktempo. Zorg goed voor jezelf!

Vanuit Willems Personeels- & Organisatieadvies kunnen wij u nog andere interessante tips geven ten aanzien van de inzet van uw medewerkers. Bel 06 – 41 29 76 24 voor een eerste kennismaking. Of doe eens de Quickscan op onze site. Binnen 5 minuten weet u of uw personeelsbeleid in orde is.