Nieuws

Premiekorting in dienst nemen jongere

Voorwaarden premiekorting jongeren

Om de premiekorting te krijgen, moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

  • U neemt op of na 1 januari 2014 en vóór 1 januari 2016 een jongere werknemer aan (van minimaal 18 en maximaal 26 jaar).
  • De werknemer heeft een WW-uitkering of een bijstandsuitkering.
  • U krijgt de premiekorting zolang het arbeidscontract van de werknemer duurt, maar maximaal 2 jaar.
  • U moet de werknemer in dienst nemen voor minimaal 32 uur per week.
  • U moet de werknemer een arbeidscontract voor minimaal 6 maanden geven.
  • De werknemer heeft een doelgroepverklaring nodig van UWV of van de gemeente. Hierin staat dat hij een uitkering had op de dag voordat hij bij u in dienst kwam.

De premiekorting jongeren gaat officieel in per 1 juli 2014, maar geldt voor jongere werknemers die vanaf 1 januari 2014 in dienst treden. De regeling is tijdelijk en duurt tot 1 januari 2016.

Hoe pas ik premiekorting voor jongere werknemer toe?

De premiekorting past u vanaf 1 juli 2014 toe in de loonaangifte. Het is niet mogelijk om de premiekorting eerder toe te passen. Kijk voor meer informatie op Antwoord voor bedrijven of bij de Belastingdienst. Of bel de BelastingTelefoon, 0800 – 05 43 (gratis).

Hoe hoog is de premiekorting voor jongere werknemer?

U krijgt een premiekorting van € 3.500 per jaar per jongere werknemer. Voor jongeren die u aanneemt op of na 1 januari 2014 en voor 1 juli 2014, ontvangt u de premiekorting vanaf 1 juli 2014. Deze korting gaat namelijk in vanaf 1 juli 2014. De premiekorting kunt u ook pas vanaf die datum toepassen in de loonaangifte. De werknemer moet op 1 juli 2014 nog wel in dienst zijn. U kunt in 2014 dus maximaal € 1.750 aan premiekorting krijgen per jongere werknemer. U ontvangt de premiekorting voor de duur van het arbeidscontract, maar maximaal 2 jaar.

Hoe vraagt mijn werknemer een doelgroepverklaring aan?

Om premiekorting voor jongere werknemer te krijgen, heeft u een doelgroepverklaring van uw werknemer nodig. In deze verklaring staat dat de werknemer een WW- of bijstandsuitkering had op de dag voordat hij in dienst kwam.

  • Heeft de werknemer een WW-uitkering? Dan vraagt hij de doelgroepverklaring aan via UWV Telefoon Werknemers: 0900 – 92 94 (€ 0,04 per minuut, met een starttarief van € 0,045, plus uw gebruikelijke belkosten). Daarna geeft hij de doelgroepverklaring aan u. De werknemer kan de doelgroepverklaring ook rechtstreeks naar u laten sturen. Dat kan met het formulier Machtiging doelgroepverklaring jongere werknemer.
  • Heeft de werknemer een bijstandsuitkering? Dan vraagt hij de doelgroepverklaring aan bij zijn gemeente.

 

Bron: site UWV