Personeelsadvies & Organisatieadvies voor het MKB | Willems in Den Haag, Leidschendam en Voorburg

In 2021 vroegpensioen weer mogelijk

Vanaf 1 januari 2021 kunnen werknemers weer vervroegd met pensioen. Met hun werkgever kunnen zij afspraken maken om drie jaar voordat zij AOW krijgen, te stoppen met werken. Ook kunnen werknemers zelf verlofdagen opsparen om twee jaar eerder te stoppen.

Dit wil minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid regelen met wetswijzigingen. Die heeft hij vorige week dinsdag (de 19e) op internet gepubliceerd zodat iedereen commentaar kan geven. Nadat de reacties zijn verwerkt, wordt het wetsvoorstel voor advies naar de Raad van State gestuurd en daarna ingediend bij het parlement.

Het gaat om een uitwerking van afspraken uit het pensioenakkoord dat het kabinet in juni sloot met de vakbeweging en werkgevers. Werkgevers en werknemers kunnen afspraken gaan maken over vertrekregelingen voor pensionering. Nu heeft de Belastingdienst een strafboete op dergelijke afspraken. Op 1 januari 2021 vervalt die boete voor bedragen tot de hoogte van de AOW. Dat bedrag kunnen werkgevers drie jaar voor pensionering aan hun werknemers gaan uitbetalen.

Werknemers kunnen zelf ook sparen voor hun vervroegd pensioen. Nu mogen zij al vijftig weken verlof opsparen. Als er meer wordt gespaard, dan moet de werkgever daarover nu nog belasting betalen. Volgens de wetswijziging die Koolmees voorstelt, kan per 2021 honderd weken verlof worden opgespaard. Het gaat om doorbetaalde dagen waarbij de werknemer in dienst blijft van de werkgever. Deze regeling geldt voor alle werknemers, dus ook voor jongeren die willen sparen voor lang tussentijds verlof. Bron: de Volkskrant.

 

 

Waarom een personeelshandboek? - Blog -
Waarom een personeelshandboek?

Het personeelshandboek is een praktisch en onmisbaar naslagwerk voor het vastleggen van afspraken met je personeelsleden. Je gebruikt het personeelshandboek als een aanvulling op het arbeidscontract en een eventuele CAO. Zorg er bij gebruik voor dat alle werknemers een exemplaar ontvangen, of dat ze toegang hebben tot een digitale versie (wat altijd de laatste versie is). Lees verder

In 2021 vroegpensioen weer mogelijk - Nieuws -
In 2021 vroegpensioen weer mogelijk

Vanaf 1 januari 2021 kunnen werknemers weer vervroegd met pensioen. Met hun werkgever kunnen zij afspraken maken om drie jaar voordat zij AOW krijgen, te stoppen met werken. Ook kunnen werknemers zelf verlofdagen opsparen om twee jaar eerder te stoppen. Lees verder

Minimumloon stijgt 18 euro per maand op 1 januari 2020 - Nieuws -
Minimumloon stijgt 18 euro per maand op 1 januari 2020

Het wettelijk minimumloon gaat vanaf 1 januari 2020 met 18 euro per maand verder omhoog, naar € 1.653,60 per maand. De verhoging zet door, omdat het minimumloon sinds 1 juli 2019 ook al met ruim twee tientjes is gestegen (toen naar 1.635,60 euro). Dat is bekend gemaakt in de Staatscourant. Lees verder

Contactgegevens

Willems Personeels- & Organisatieadvies

Adres:
Vlietweg 17d, 2266 KA Leidschendam

Tel: 085 - 8770186
E-mail: contact

We staan voor u klaar in Leidschendam - Voorburg, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Gouda, Rotterdam, Schiedam, Delft, Zoetermeer en omgeving.

Is uw personeelsbeleid op orde?

Doe onze Quickscan en binnen 5 minuten weet u het!


Quickscan Personeelsbeleid