Nieuw! Externe vertrouwenspersoon inhuren via Willems Personeels- & Organisatieadvies

Nieuws

Nieuw! Externe vertrouwenspersoon inhuren via Willems Personeels- & Organisatieadvies

De Externe Vertrouwenspersoon vervult een belangrijke rol bij het vormgeven van een beleid dat is gericht op voorkoming en beperking van psychosociale arbeidsbelasting (PSA) op de werkvloer. Onder PSA worden de volgende ongewenste omgangsvormen verstaan;

  • Agressie en geweld
  • Seksuele intimidatie
  • Discriminatie
  • Pesten

Ook een langdurige te hoge werkdruk wordt onder PSA verstaan.

Een vertrouwenspersoon is hét aanspreekpunt van medewerkers die op een of andere manier te maken hebben met ongewenste omgangsvormen. Hij fungeert als luisterend oor, geeft advies en biedt hulp. Belangrijk is dat de klager er op kan vertrouwen dat alles wat besproken wordt vertrouwelijk is! Eerst wordt met de klager onderzocht op welke manier weer een veilige en prettig arbeidssituatie kan ontstaan.  Als dat niet mogelijk blijkt te zijn,  wordt onderzocht welke andere stappen kunnen worden gezet. 

Een interne of een externe vertrouwenspersoon?

Uit onderzoek in het MKB blijkt dat het minder wenselijk is om een interne vertrouwenspersoon te benoemen. Als argument wordt genoemd dat de onafhankelijkheid van de vertrouwenspersoon in het geding kan komen en dat er loyaliteitsproblemen kunnen ontstaan door de vermenging van rol en werkzaamheden.

Onze externe vertrouwenspersoon Rob Gremmee

Per 1 januari 2021 kan onze senior adviseur Rob Gremmee als Externe Vertrouwenspersoon via Willems Personeels- en Organisatieadvies worden ingehuurd bij conflicten of andere PSA zaken.  In zijn lange carrière heeft Rob ervaring aan de werknemerskant als lid van de Ondernemingsraad van ISOVER Saint Gobain. Daarna was hij directeur bij het Postacademisch Onderwijs in Delft. In deze rol heeft hij veel ervaring met HR gerelateerde zaken opgedaan. Rob heeft de opleiding tot Vertrouwenspersoon gevolgd en is per 1 januari 2021 gecertificeerd bij het CERP / LVV.

Meer weten over de inzet van onze vertrouwenspersoon? Bel Luc Willems op 06 - 41 29 76 24, l.willems@lwpa.nl of Rob Gremmee 06-45492745, r.gremmee@lwpa.nl.