Nieuws

Klant aan het woord: Willemstein Hoveniers uit Waddingxveen

Sjaak Willemstein, directeur - eigenaar van Willemstein Hoveniers uit Waddingxveen:

“Af en toe moet je snoeien, om duurzaam te groeien. Luc heeft me daarbij geholpen.”

Over Willemstein Hoveniers
Willemstein Hoveniers uit Waddinxveen bestaat ruim 30 jaar. Het is voor Sjaak Willemstein altijd een hobby geweest om tuinen te maken en te onderhouden. Natuurlijke materialen, de juiste (vogel- en bijvriendelijke-) beplanting en het milieu krijgt volop aandacht in de tuin, Eikenhout, bamboe, wilgenhout, hardhout met FSC-keur geniet daarbij zijn voorkeur. Dat Willemstein Hoveniers met passie en professionaliteit duurzame tuinen maakt, blijkt uit het feit dat Willemstein Hoveniers de Zilveren prijs heeft behaald in de categorie Duurzaamste Hovenier van Nederland.

Wat is voor u de meerwaarde van Willems Personeels- & Organisatieadvies (P&O)?
“Luc Willems heeft in 2009 ons bedrijf doorgelicht. Hij is met alle werknemers het gesprek aangegaan. Vervolgens heeft hij de goede en slechte punten op een rijtje gezet. Dat heeft hij ook bij mij gedaan. Ik wilde met mijn bedrijf het duurzaamheidsverhaal uitdragen. Op basis van de gesprekken en mijn visie heeft hij het plan opgesteld en uitgevoerd. Daarbij was het aan Luc en mij om de medewerkers te motiveren mee te doen. Jammer genoeg bleek na ruim 1 jaar dat twee van mijn medewerkers niet meewilden. Dan moet je consequent zijn. Van twee mensen hebben we toen afscheid genomen. Luc heeft me in dat hele traject ondersteund. Hij heeft het hele traject gedragen en het opgestelde plan verder uitgevoerd.’’  

Kunt u een voorbeeld geven van slim en doordacht personeelsbeleid van Willems P&O?
“Samen met Luc heb ik goed naar ons personeel gekeken: wie hebben we rondlopen en wat doen ze allemaal? Dan blijkt dat sommige mensen niet doen wat je van ze verwacht en dat je anderen beter moet motiveren. Luc is sinds 2009 mijn klankbord. Als ik met een bepaald probleem zit, kan ik hem altijd bellen. En hij is pro-actief. Hij belt mij ook om te vragen hoe de zaken er voorstaan. Personeelsbeleid heeft daarom nu voortdurend mijn aandacht.’’   

Met Willems P&O kunt u zich volledig concentreren op uw core business. Eens?
“Ja, maar sommige bedrijven besteden hun personeelszaken helemaal uit, dat wil ik niet. Ik hou het graag zelf in de hand. Functionerings- en beoordelingsgesprekken doe ik samen met Luc. Ik wil graag weten wat er speelt. Dat vind ik ook wel zo netjes ten opzichte van de mensen. Maar Willems P & O advies neemt wel een hoop zaken voor je uit handen en houdt mij bij de les”.

Vindt u dat Willems P&O maatwerk levert?
“Zeker. In 2009 heb ik het plan opgevat om het duurzaamheidsverhaal in de markt te zetten. Dat is een maatwerkproject geweest en dat krijgt elk jaar opnieuw een vervolg. Voor volgend jaar staat het maken van afspraken rondom bijscholing en persoonlijke groei op het programma. Samen met Luc bekijk ik waar bij ieder van ons, dus ook bij mij, verbeterpunten zijn om nog duurzamer te worden’’.
   
Kun je stellen dat Willems P&O een positief effect heeft op je bedrijfsresultaat?
“Ik heb een hoop kosten gemaakt, door afscheid te nemen van twee medewerkers. Maar je moet maar zo denken: in ons vak moet je af en toe snoeien, om duurzaam te groeien. Luc heeft me sinds 2009 geholpen met die groei. Als je puur kijkt naar de overige werknemers en naar mezelf, dan is het werkplezier flink toegenomen. Dat plezier vertaalt zich in een beter bedrijfsresultaat. Bovendien is mijn droom duurzaam hovenieren uitgekomen’’. 

Waarin onderscheidt Willems P&O zich?
“Ik heb niet zoveel ervaring met anderen. De persoonlijke benadering van Luc stel ik erg op prijs. De korte lijnen. Het gevoel. Je merkt dat hij bepaalde zaken net als ik heel vervelend vindt. De persoonlijke betrokkenheid van Luc is het grote verschil. Luc zorgt ervoor dat mijn bedrijf gezond is en blijft’’. 

Namens Willems Personeels - & Organisatieadvies, dank voor dit interview!