Nieuws

Het Nieuwe Werken op vakantie...

Sterker nog, omdat je tijdens de vakantie je dagpatroon zelf in de hand hebt, en dus niet gestuurd wordt door externe factoren, geeft dat blijkbaar een gevoel van controle over je werk. Èn dat gevoel van controle geeft rust blijkt uit het onderzoek en minimaliseert het effect van werkdruk. Het effect van dit alles is dat het je gevoel van welzijn bevordert.

Waak ervoor dat je de hele dag de zakelijke telefoon opneemt of tijdens een boswandeling in blinde paniek naar je broekzak grijpt om je mail te lezen. Dan is het ‘gevoel van controle’ blijkbaar weg.

Balans is het toverwoord. En is dat ook niet waar het om gaat bij Het Nieuwe Werken? Balans tussen wel of niet aanwezig zijn op kantoor, balans tussen privé en werk, balans tussen niet werken en je werktijd op een geschikt moment inhalen? Wat maakt het uit dat je af en toe je email leest? Als je je beoogd resultaat haalt is dat toch prima.

Ik verwacht steeds meer vakantiegangers aan te treffen die Het Nieuwe Werken in de praktijk uitvoeren. Door veranderingen in de multimedia en door snellere (gratis) internetverbindingen kan dat zelfs betekenen dat medewerkers beter uitgerust aan hun werk gaan beginnen. Want je ervaart pas echt werkdruk als je agenda al vol staat na je vakantie en je je moet worstelen door emails in je volgelopen emailbox. Wat denkt u?