Voorkom een winterdepressie met een inspirerende werkplek!

Nieuws

Voorkom een winterdepressie met een inspirerende werkplek!

Vroeg donker, weinig zonlicht, koude temperaturen, sommigen hebben daardoor last van een winterdepressie. Een van de manieren om de donkere dagen door te komen is een werkplek te creëren die inspireert en een warm gevoel geeft. In dit artikel geven we 7  tips die bijdragen aan een fijne werkplek thuis of op kantoor. 

 

  1. Natuurlijk licht:
    Zorg ervoor dat bij voorkeur de werkplekken goed verlicht zijn met een natuurlijke lichtbron. Plaats bureaus dicht bij ramen en overweeg het gebruik van lampen met daglichtindicator om zo te zorgen voor voldoende licht om lekker te werken als er geen of te weinig natuurlijk licht is.
  2. Kleuren:
    Experimenteer met kleurelementen in je werkomgeving. Kleuren zoals blauw en groen kunnen rustgevend zijn, terwijl geel en oranje energie en warmte toevoegen. Kies kleuren waar je je lekker bij voelt.
  3. Planten:
    Breng de natuur naar binnen door planten toe te voegen aan je werkruimtes. Hydrocultuur zuivert de lucht, zorgt voor voldoende luchtvochtigheid en draagt bij aan een werkomgeving die een thuisgevoel geeft.
  4. Comfortabele werkplek:
    Zorg voor een comfortabele werkplek.  Een ergonomische stoel, in hoogte verstelbaar bureau, goede werkverlichting en een opgeruimde werkomgeving  dragen bij aan een werkplek waar je geconcentreerd kan werken en energie geeft. 
  5. Muziek en geluid:
    Rustgevende muziek of natuurlijke geluiden dragen bij om een aangename achtergrond te creëren. Muziek of een natuurlijk geluid kan stress verminderen en bevordert een ontspannen werkomgeving. 
  6. Georganiseerde werkruimte:
    Een opgeruimde en georganiseerde werkplek kan de productiviteit verhogen en stress verminderen. Investeer in opbergoplossingen en minimaliseer rommel om een rustige en gestructureerde omgeving te creëren.
  7. Ga naar buiten:
    Ondanks dat het donker kan zijn overdag en er weinig zonlicht is, draagt nu een buitenwandeling tijdens de lunch of een fietstochtje naar je werk extra bij aan het voorkomen van een winterdepressie. 

 

Dus het inrichten van een werkplek thuis of op kantoor waar je lekker kan werken en het naar buiten gaan kan een gevoel van weinig energie en neerslachtigheid voorkomen. 

Meer weten
Neem contact op met Alex Lahpor alex@lwpa.nl.

#lwpa #hrm #winterdepressie #werkplek #arbeidsomstandigheden#RIE