Personeelsadvies & Organisatieadvies voor het MKB | Willems in Den Haag, Leidschendam en Voorburg

5 tips om bevlogenheid binnen uw organisatie te vergroten

Niet elke medewerker is bevlogen. Maar als u als werkgever de bevlogenheid wil stimuleren is het noodzakelijk, volgens hoogleraar Arnold Bakker, om te investeren in aandacht, tijd en geld. Bevlogen medewerkers vragen namelijk om een stimulerende omgeving en dus een tegenprestatie.

Niet elke medewerker is bevlogen. Maar als u als werkgever de bevlogenheid wil stimuleren is het noodzakelijk, volgens hoogleraar Arnold Bakker, om te investeren in aandacht, tijd en geld. Bevlogen medewerkers vragen namelijk om een stimulerende omgeving en dus een tegenprestatie. Hieronder 5 tips als tegenprestatie:

  1. Laat je zien als werkgever, praat met medewerkers en klanten, toon voorbeeldgedrag en luister vooral.
  2. Geef aan medewerkers de ruimte voor de ontwikkeling van hun eigen talenten. Dit door het gesprek aan te gaan, tijd, geld en energie te investeren en daarnaast starre, beklemmende instrumenten als functieprofielen af te schaffen.
  3. Betrek medewerkers bij het bepalen van doelen (individueel en op organisatieniveau). Deel de invloed en de verantwoordelijkheid en geef ruimte om fouten te maken.
  4. Zorg voor een stimulerende werkomgeving. Faciliteer bijvoorbeeld in een goed werkend koffieautomaat, ontspanningsruimtes, thuiswerken, vergadering (zo min mogelijk) buiten de standaardomgeving en houd gesprekken tijdens een wandeling.
  5. En wanneer het even niet lukt denk dan aan de lange termijn. Onderzoek, vraag, leer, verbeter en vooral; doe het niet allen maar samen.

Willems Personeel- & Organisatieadvies ondersteunt u graag om de bevlogenheid van uw medewerkers te vergroten of met andere vragen op P&O gebied. Bel ons via 085 – 877 01 86 of mail naar alex@lwpa.nl Wij komen graag bij u op de koffie. 

Voorkom voortijdig vertrek van medewerkers, ga het gesprek aan - Blog -
Voorkom voortijdig vertrek van medewerkers, ga het gesprek aan

In tijden van arbeidsmarktkrapte is het nog belangrijker dan anders om goede medewerkers binnen boord te houden. Vooral het voortijdig uitstromen van nieuwe medewerkers kost werkgevers handenvol geld en energie. Lees verder

De Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) – geldig vanaf januari 2020 - Nieuws -
De Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) – geldig vanaf januari 2020

We zijn nog maar net gewend aan de vorige wetswijzigingen, maar nu veranderen de regels voor de transitievergoeding, ketenregeling, ontslag en oproepkrachten alweer. Want vanaf 1 januari 2020 – u heeft er misschien al wel van gehoord – geldt de WAB waarmee het verschil tussen een vaste baan en flexwerk kleiner moet worden. Lees verder

5 tips om bevlogenheid binnen uw organisatie te vergroten - Blog -
5 tips om bevlogenheid binnen uw organisatie te vergroten

Niet elke medewerker is bevlogen. Maar als u als werkgever de bevlogenheid wil stimuleren is het noodzakelijk, volgens hoogleraar Arnold Bakker, om te investeren in aandacht, tijd en geld. Bevlogen medewerkers vragen namelijk om een stimulerende omgeving en dus een tegenprestatie. Lees verder

Contactgegevens

Willems Personeels- & Organisatieadvies

Adres:
Vlietweg 17d, 2266 KA Leidschendam

Tel: 085 - 8770186
E-mail: contact

We staan voor u klaar in Leidschendam - Voorburg, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Gouda, Rotterdam, Schiedam, Delft, Zoetermeer en omgeving.

Is uw personeelsbeleid op orde?

Doe onze Quickscan en binnen 5 minuten weet u het!


Quickscan Personeelsbeleid