Personeelsadvies & Organisatieadvies voor het MKB | Willems in Den Haag, Leidschendam en Voorburg

5 tips om bevlogenheid binnen uw organisatie te vergroten

Niet elke medewerker is bevlogen. Maar als u als werkgever de bevlogenheid wil stimuleren is het noodzakelijk, volgens hoogleraar Arnold Bakker, om te investeren in aandacht, tijd en geld. Bevlogen medewerkers vragen namelijk om een stimulerende omgeving en dus een tegenprestatie.

Niet elke medewerker is bevlogen. Maar als u als werkgever de bevlogenheid wil stimuleren is het noodzakelijk, volgens hoogleraar Arnold Bakker, om te investeren in aandacht, tijd en geld. Bevlogen medewerkers vragen namelijk om een stimulerende omgeving en dus een tegenprestatie. Hieronder 5 tips als tegenprestatie:

  1. Laat je zien als werkgever, praat met medewerkers en klanten, toon voorbeeldgedrag en luister vooral.
  2. Geef aan medewerkers de ruimte voor de ontwikkeling van hun eigen talenten. Dit door het gesprek aan te gaan, tijd, geld en energie te investeren en daarnaast starre, beklemmende instrumenten als functieprofielen af te schaffen.
  3. Betrek medewerkers bij het bepalen van doelen (individueel en op organisatieniveau). Deel de invloed en de verantwoordelijkheid en geef ruimte om fouten te maken.
  4. Zorg voor een stimulerende werkomgeving. Faciliteer bijvoorbeeld in een goed werkend koffieautomaat, ontspanningsruimtes, thuiswerken, vergadering (zo min mogelijk) buiten de standaardomgeving en houd gesprekken tijdens een wandeling.
  5. En wanneer het even niet lukt denk dan aan de lange termijn. Onderzoek, vraag, leer, verbeter en vooral; doe het niet allen maar samen.

Willems Personeel- & Organisatieadvies ondersteunt u graag om de bevlogenheid van uw medewerkers te vergroten of met andere vragen op P&O gebied. Bel ons via 085 – 877 01 86 of mail naar alex@lwpa.nl Wij komen graag bij u op de koffie. 

Waarom een personeelshandboek? - Blog -
Waarom een personeelshandboek?

Het personeelshandboek is een praktisch en onmisbaar naslagwerk voor het vastleggen van afspraken met je personeelsleden. Je gebruikt het personeelshandboek als een aanvulling op het arbeidscontract en een eventuele CAO. Zorg er bij gebruik voor dat alle werknemers een exemplaar ontvangen, of dat ze toegang hebben tot een digitale versie (wat altijd de laatste versie is). Lees verder

In 2021 vroegpensioen weer mogelijk - Nieuws -
In 2021 vroegpensioen weer mogelijk

Vanaf 1 januari 2021 kunnen werknemers weer vervroegd met pensioen. Met hun werkgever kunnen zij afspraken maken om drie jaar voordat zij AOW krijgen, te stoppen met werken. Ook kunnen werknemers zelf verlofdagen opsparen om twee jaar eerder te stoppen. Lees verder

Minimumloon stijgt 18 euro per maand op 1 januari 2020 - Nieuws -
Minimumloon stijgt 18 euro per maand op 1 januari 2020

Het wettelijk minimumloon gaat vanaf 1 januari 2020 met 18 euro per maand verder omhoog, naar € 1.653,60 per maand. De verhoging zet door, omdat het minimumloon sinds 1 juli 2019 ook al met ruim twee tientjes is gestegen (toen naar 1.635,60 euro). Dat is bekend gemaakt in de Staatscourant. Lees verder

Contactgegevens

Willems Personeels- & Organisatieadvies

Adres:
Vlietweg 17d, 2266 KA Leidschendam

Tel: 085 - 8770186
E-mail: contact

We staan voor u klaar in Leidschendam - Voorburg, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Gouda, Rotterdam, Schiedam, Delft, Zoetermeer en omgeving.

Is uw personeelsbeleid op orde?

Doe onze Quickscan en binnen 5 minuten weet u het!


Quickscan Personeelsbeleid