Nieuws

Second opinion of deskundigheidsoordeel, wat doe je wanneer?

14 juni 2021

In dit artikel gaan wij in op het recht op een second opinion van een werknemer bij een tweede bedrijfsarts, het belang van communicatie én het deskundigenoordeel dat via het UWV loopt.

Een vakantieaanvraag weigeren, mag dat?

14 juni 2021

Het aantal gevaccineerden neemt snel toe, iedereen wil op vakantie en soms tegelijkertijd. Maar mag je een vakantieaanvraag weigeren als werkgever?

Wettelijk minimumloon vanaf 1 juli 2021

10 juni 2021

Voor een werknemer van 21 jaar of ouder is het brutominimumloon bij een volledig dienstverband per 1 juli 2021 vastgesteld.

Werken met vakantiekrachten, wat zijn de regels?

10 juni 2021

Veel organisaties werken met vakantiekrachten. Helaas hebben die tijdelijke medewerkers vaak kleine bedrijfsongevallen.

Do’s and dont’s voor leidinggevenden bij (preventie van) ziekteverzuim

25 mei 2021

Er zijn twee mogelijkheden, je kiest voor het eigen-regie-model, waarbij je zelf de verzuimpreventie- en begeleiding verzorgt en je je laat bijstaan door een gecertificeerde bedrijfsarts.

De payroll constructie, handig voor jouw bedrijf?

25 mei 2021

Stel je bedrijf groeit. En dan? Medewerkers zelf in dienst nemen? Payrollen of een uitzendbureau inschakelen dat de werving en selectie doet?

Uit de praktijk, verslaving op de werkplek, zeven tips om erger te voorkomen.

18 mei 2021

Helaas blijkt dat in veel organisaties, en soms ook bij onze klanten, er medewerkers zijn die verslaafd zijn aan alcohol, drugs of medicatie.

Let op psychische conditie thuiswerkers! 7 tips

23 april 2021

In januari 2021 werkte 29% van alle werkenden minimaal 1 uur per week thuis. Werknemers met een kantoorbaan werken minimaal 75% van de werktijd thuis. De verwachting is dat ná corona het thuiswerken ten minste voor een deel blijvend zal zijn. En dat thuiswerken zorgt voor psychische problemen.

Casemanager en Praktijkondersteuner, wie doet wat?

23 april 2021

In ons vorige artikel zijn we ingegaan op de rol van de huisarts, de bedrijfsarts en arbo-arts in een situatie met een zieke werknemer. In de begeleiding van langdurig zieke werknemers krijgt de werkgever ook te maken met de zogenaamde Casemanager, verzuimregisseur, procesbegeleider verzuim en soms de praktijkondersteuner. Let op elke arbodienst kan een andere naam geven aan deze rol. Ook bij een huisartspraktijk werkt soms een praktijkondersteuner (POH). Vaak krijgen wij de vraag wie wat doet en waar de verantwoordelijkheden liggen.

Reorganiseren? Niet leuk.. wel noodzakelijk? 5 tips om je op weg te helpen.

23 april 2021

Soms is het nodig om te snoeien om te overleven. Ondanks alle regelingen van de overheid kan toch de continuïteit van de onderneming op het spel staan. En dan? Voorbereiding is het halve werk. Waar begin je als ondernemer? Hoe voorkom je conflicten met je personeel of het UWV? Vijf tips om je verder te helpen...

Koningsdag 27 april; vrije dag of niet?

19 april 2021

Dit wordt alweer de tweede Koningsdag in Corona-tijd. Geen vrijmarkten, geen grote feesten, op één veelbesproken uitzondering in Breda na. De vraag is; is iedereen toch vrij op Koningsdag? Het antwoord is dat Koningsdag weliswaar een officiële feestdag is, maar dat betekent niet dat iedereen dan vrij is.

Verruimde mogelijkheden WerkKostenRegeling worden voortgezet in 2021 Maak er gebruik van!

15 april 2021

Als onderdeel van het economisch steun- en herstelpakket gaat net als in 2020 de vrije ruimte van de werkkostenregeling voor 2021 omhoog naar 3% van de loonsom tot €400.000.- Boven die loonsom bedraagt de vrije ruimte 1,18%. Kom je daarboven, dan betaal je als werkgever over het meerdere een eindheffing van 80%....Dan moet je natuurlijk zien te vermijden. 

Nieuw! Externe vertrouwenspersoon inhuren via Willems Personeels- & Organisatieadvies

17 maart 2021

De Externe Vertrouwenspersoon vervult een belangrijke rol bij het vormgeven van een beleid dat is gericht op voorkoming en beperking van psychosociale arbeidsbelasting (PSA) op de werkvloer. Onder PSA worden de volgende ongewenste omgangsvormen verstaan;