Nieuws

De NOW3 regeling; 1 oktober 2020 – 1 juli 2021

16 maart 2021

Ondanks de vaccinaties blijft de Coronacrisis voorlopig nog aanhouden. Om ondernemers te ondersteunen en om werkgelegenheid zoveel mogelijk te behouden heeft de Overheid de NOW3 regeling aangekondigd. Dit steunpakket is vanaf 16 november 2020 bij het UWV aan te vragen en  bestaat uit drie termijnen van 3 maanden.

Steunmaatregelen MKB verruimd; TVL, de BMKB-C regeling, TOZO, fiscale maatregelen. Meer tijd indiening definitieve berekening NOW 1e periode.

16 maart 2021

De Covid-19 periode duurt voort en de lockdown zorgt voor een lastige (financiële) situatie voor MLB-bedrijven. Naast de NOW3 regeling , zie ons vorige artikel, zijn er verschillende andere regelingen waarmee de overheid tracht om de schade van de Coronacrisis voor MKB-ondernemers te beperken en voorwaarden te scheppen om de Covid-19 periode  te overleven. De situatie vanaf 12 maart 2021. 

Huisarts, bedrijfsarts, arbo-arts, wie doet wat?

06 januari 2021

Als werkgever krijg je vroeg of laat te maken met werknemers die, al dan niet door Corona, méér dan een paar dagen ziek zijn. Dat is vervelend want je bent verplicht om het loon van de zieke werknemer tenminste 2 jaar door te betalen.

Tweede kamer akkoord met vroegpensioen per 1-1-2021, RVU boete vervalt.

10 december 2020

Door het recent aannemen van het “Wetsvoorstel bedrag ineens, RVU en verlofsparen” in de Tweede Kamer ontstaat voor werknemers per 1 januari 2021 weer de mogelijkheid om 3 jaar eerder te stoppen met werken. Wat kan dit voor u betekenen?

Gerichte vrijstellingen en Nihil-waarderingen, bent u nog op de hoogte?

01 december 2020

Wij hebben al verschillende klanten geadviseerd over belastingvrije verstrekkingen voor hun werknemers. Het gaat hierbij om de zogenaamde gerichte vrijstellingen, niet te verwarren met de uitgaven die onder de Werkkostenregeling vallen, en de zogenaamde nihil-waarderingen. Sommige van de opgesomde vrijstellingen zijn ongetwijfeld bekend, andere misschien niet. Waar moet u aan denken?

PsychoSociale Arbeidsbelasting en de voordelen van het werken met een Externe Vertrouwenspersoon

01 december 2020

De Externe Vertrouwenspersoon vervult een belangrijke rol bij het vormgeven van een beleid dat is gericht op voorkoming en beperking van psychosociale arbeidsbelasting (PSA) op de werkvloer. Rob Gremmee, medewerker van Willems P&O advies, is gecertificeerd vertrouwenspersoon. In dit artikel gaan wij in op PSA en de rol die de vertrouwenspersoon hierin speelt.

Werken na de aow-gerechtigde leeftijd? Groot voordeel voor werknemers en werkgever. Loondoorbetaling bij ziekte vanaf 1-1-2022 naar maximaal zes weken!

01 december 2020

Bij veel klanten hebben we het al geregeld; een flexibele aow-gerechtigde medewerker die inspringt waar nodig en die de vrijheid heeft om van zijn deeltijdpensioen te genieten. Vanaf 1 april 2021 is het nog interessanter om iemand die met pensioen is toch in deeltijd te laten werken. In dit artikel leest u over de voordelen voor werkgever en werknemer.

Zware tijden voor ondernemers, biedt een loonoffer soelaas?

09 november 2020

De overheid heeft al verschillende maatregelen getroffen vanaf 1 maart en neemt nu ook nog maatregelen om organisaties overeind te houden. Denk hierbij aan de NOW3 regeling en de TVL.

Financiële aspecten Thuiswerken voor werkgevers

02 november 2020

Nu het thuiswerken voorlopig weer zoveel mogelijk wordt aangeraden is het goed om de financiële consequenties van thuiswerken samen te vatten. Omdat er veel onduidelijkheid is over de mogelijkheden om thuiswerken financieel te ondersteunen geven wij antwoord op vijf veel gestelde vragen.

Zeven tips voor thuiswerken; zo hou je dat vol!

02 november 2020

Misschien hebt u dat ook wel eens gehoord; thuiswerkers die zo hun bed uitrollen, achter hun laptop kruipen en beginnen te werken. Misschien doe je dat zelf ook wel! Dit is niet de meest gezonde manier om je thuiswerkdag te starten. Wij hebben wat tips verzameld waarmee je het thuiswerken beter volhoud en je bovendien gezond én productief blijft!

Geboorteverlof voor partners, bent ú op de hoogte?

30 oktober 2020

De geboorte van een kind van een van uw werknemers is een blije gebeurtenis die natuurlijk op een passende wijze gevierd moet worden. Voor u als werkgever heeft deze geboorte puur zakelijk gezien wel de nodige consequenties, met name voor de aanwezigheid van uw medewerker. Er bestaan meerdere regelingen rondom zwangerschap, geboorte en ouderschap.

Vergoeden van parkeerkosten, hoe zit dat ook alweer?

30 oktober 2020

Het lijkt zo logisch; als werknemers parkeerkosten maken tijdens het werk, dan worden die kosten natuurlijk vergoed door de werkgever. Helaas, in de praktijk is dit net weer iets ingewikkelder. We moeten om te beginnen onderscheid maken tussen het zakelijk gebruik van een privé auto en het gebruik van een auto van de zaak.

Een disfunctionerende medewerker en nu? 7 tips om daar mee om te gaan.

21 september 2020

Stel u bent al enige tijd ontevreden over een medewerker. De prestatie laat te wensen over of de arbeidsrelatie is niet wat u wenst. Wat dan? Is ontbinden op basis van disfunctioneren dan de meest succesvolle weg? Helaas niet. Maar sinds 1 januari 2020 zijn er wel meer mogelijkheden voor ontslag op basis van de cumulatiegrond van ontslaggronden.

NOW 2.0 regeling 

29 juli 2020

Nu de ‘intelligente Lockdown’ versoepeld is, ontstaan er weer ruimere mogelijkheden om te ondernemen. Uw creativiteit is hierbij hard nodig.

Re-integratie en Corona: Wat zijn de gevolgen van het Coronavirus?

17 april 2020

Door de Corona crisis kan er een situatie zijn dat de verplichtingen rondom re-integratie moeilijk opgepakt kunnen worden. Afhankelijk van de functie kan het voorkomen dat re-integratie thuis bijvoorbeeld met een laptop niet kan of dat dit niet kan...