Nieuw; langere betaling ouderschapsverlof vanaf 2 augustus 2022

Nieuws

Nieuw; langere betaling ouderschapsverlof vanaf 2 augustus 2022

Wet Betaald Ouderschapsverlof is door de eerste kamer

Vanaf 2 augustus 2022 hebben werknemers recht op 9 weken (gedeeltelijk) doorbetaald ouderschapsverlof. Dit verlof moet vallen in het eerste levensjaar van het kind. De betaling wordt door het UWV gedaan. de doorbetaling van het verlof is 50% van het bruto dagloon met een maximum van €113 per dag.De maximale uitkering bedraagt €2453 bruto per maand. Met deze regeling bestaat het ouderschapsverlof vanaf 2 augustus 2022 dus uit een voor 50% doorbetaald gedeelte van 9 weken en een periode van 17 weken die niet wordt doorbetaald, tenzij daar in de cao andere afspraken over zijn gemaakt. Waarschijnlijk zal de werkgever de uitkering moeten aanvragen voor de medewerker. 

Calamiteitenverlof, geboorteverlof en aanvullend geboorteverlof voor partners

Sinds 1 januari 2019 heeft een werknemer waarvan de partner is bevallen, recht op een week doorbetaald geboorteverlof (partnerverlof). Op de dag van de bevalling zélf kan gebruik gemaakt worden van het calamiteitenverlof. Beide regelingen worden door de werkgever betaald. Na opname van het geboorteverlof is er ook recht op één tot vijf weken aanvullend geboorteverlof. De werknemer krijgt hierbij een uitkering van het UWV ter hoogte van 70% van zijn bruto dagloon met een maximum van €225,57. In dit artikel leest u meer over deze regeling.

Hoe is het nu geregeld.

Naast de hierboven genoemde verlofvormen hebben beide ouders van jonge kinderen per kind tot 8 jaar recht op onbetaald ouderschapsverlof met een duur van maximaal 26 keer het aantal uren dat men per week werkt. Dit verlof is tot 2 augustus 2022 in principe onbetaald, tenzij in de cao of in de secundaire arbeidsvoorwaarden anders is overeengekomen. Bij een tweeling is zelfs recht op 2 keer ouderschapsverlof. In principe kan een werkgever een verzoek niet weigeren  maar indien een verzoek toegekend wordt kan er wel rekening gehouden worden met de mogelijkheden die er zijn in de organisatie, denk aan aanpassing van het werkrooster bijvoorbeeld. Lees hier meer over de bestaande regeling.

Werkgever; let dus op voor de gevolgen.

Ouderschapsverlof opnemen wordt dus nog aantrekkelijker! De kans dat je collega ook minimaal 9 weken doorbetaald ouderschapsverlof opneemt is natuurlijk zeer reëel. Bespreek dus tijdig het onderwerp ouderschapsverlof en voorkom verrassingen.

Neem alle regelingen op in het Personeelshandboek! 

Opname van dit soort regelingen in een personeelshandboek geeft duidelijkheid naar je personeel en voorkomt allerlei vragen. 

Duizelt het je al een beetje? Neem contact met ons op!
Zwangerschapsverlof, bevallingsverlof, geboorteverlof, aanvullend geboorteverlof, al dan niet betaald ouderschapsverlof, de regeling Zelfstandige en Zwanger, wij kunnen ons voorstellen dat veel ondernemers het overzicht kwijt zijn. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we leggen het graag uit. Bel Luc Willems 06- 41297624 of mail naar alex@lwpa.nl.

#lwpa #hrm #ouderschapsverlof #betaaldouderschapsverlof #geboorteverlof #partnerverlof #zwangerschapsverlof #personeelshandboek
 

Interessante artikelen

Is Hemelvaartsdag een vrije dag?

Hemelvaartsdag 2022 valt op donderdag 26 mei en is een officiële feestdag.

Het Minimumloon in 2022

Per 1 januari 2022 worden de minimumlonen in Nederland met 1,41% verhoogd. Voor een medewerker met een fulltime dienstverband van 21 jaar of ouder wordt het minimumloon € 1725.- per maand.

Een fiets van de zaak, hoe werkt dat?

Sinds 1 januari 2020 is het voor werkgevers makkelijker om een fiets van de zaak ter beschikking te stellen aan je werknemers. De nieuwe regeling valt buiten de WKR. Deze secundaire arbeidsvoorwaarde is in korte tijd heel populair geworden.