Is Hemelvaartsdag een vrije dag?

Nieuws

Is Hemelvaartsdag een vrije dag?

Hemelvaartsdag 2022 valt op donderdag 26 mei en is een officiële feestdag. Dat betekent niet automatisch dat dit voor iedereen een vrije dag is. Vaak zal dit wel zo zijn, maar er zijn veel uitzonderingen, denk aan de horeca, de zorg of de recreatiesector.  Dit kan per cao geregeld zijn, of er zijn afspraken gemaakt in de arbeidsovereenkomsten. Veel werkgevers merken de dag na Hemelvaart als een verplichte vrije (atv) dag aan, zodat een lang weekeind ontstaat. Dit kan geregeld worden in een personeelsreglement.       

Interessante artikelen

Het Minimumloon in 2022

Per 1 januari 2022 worden de minimumlonen in Nederland met 1,41% verhoogd. Voor een medewerker met een fulltime dienstverband van 21 jaar of ouder wordt het minimumloon € 1725.- per maand.

Een fiets van de zaak, hoe werkt dat?

Sinds 1 januari 2020 is het voor werkgevers makkelijker om een fiets van de zaak ter beschikking te stellen aan je werknemers. De nieuwe regeling valt buiten de WKR. Deze secundaire arbeidsvoorwaarde is in korte tijd heel populair geworden.

Reorganiseren? Niet leuk.. wel noodzakelijk? 5 tips om je op weg te helpen.

Soms is het nodig om te snoeien om te overleven. Ondanks alle regelingen van de overheid kan toch de continuïteit van de onderneming op het spel staan. En dan? Voorbereiding is het halve werk. Waar begin je als ondernemer? Hoe voorkom je conflicten met je personeel of het UWV? Vijf tips om je verder te helpen...