Nieuws

8 tips voor werken bij warm weer

Werken bij hoge temperaturen kan leiden tot minder goede prestaties of last van de gezondheid. Daarom deze tips om te zorgen dat je er zo min mogelijk last van hebt.

  1. Zonwering
    Met name aan de buitenkant van de ramen (dit scheelt een tot twee graden t.o.v. zonwering aan de binnenzijde). Doe de zonwering niet naar beneden wanneer de zon vol op de ramen staat, maar daarvóór. De zonwering werkt namelijk ook isolerend, waardoor de binnengekomen stralingswarmte van de zon niet weg kan.
     
  2. Natuurlijke ventilatie
    De natuurlijke ventilatie van het pand blijft belangrijk. Het openzetten van ramen en deuren kan zinvol zijn, maar houd ze gesloten tijdens de uren dat het buiten warmer is dan binnen.
  1. Airconditioning
    Een airconditioning is zinvol als hij op de juiste manier wordt gebruikt. Laat het apparaat instellen door iemand die er verstand van heeft.
     
  2. Ga minder strikt om met kledingvoorschriften
    In sommige beroepen is het voorbeeld ‘not done’ om in korte broek te werken omdat representativiteit vereist is. Laat bij extreme hitte de gezondheid voorgaan.
     
  3. Drink veel
    Maar géén alcohol.
     
  4. Zet elektrische apparaten uit
    Elektrische apparaten produceren warmte. Zet daarom de apparatuur die je niet gebruikt uit. Denk daarbij ook aan de verlichting.
     
  5. Tropenrooster
    Een tropenrooster vereist enige flexibiliteit, maar is in een klein bedrijf vaak redelijk eenvoudig in te voeren. Denk aan een (tijdelijke) werkweek van bijvoorbeeld zes uur ’s ochtends tot twee uur ’s middags.
  1. Plaats planten
    Planten gaan de negatieve invloeden van warmte in werkruimten tegen. Zij houden het klimaat namelijk gezonder en stabiel.

Wij hopen dat deze tips ‘verlichting geven’ tijdens deze tropische dagen!

Met zonnige groet,
Willems Personeels- & Organisatieadvies