Nieuws

De relatie tussen het delen van doelstellingen en betrokkenheid

Waar gaat u voor? Groei? Nieuwe diensten of producten? Slim werken of ? Wist u dat duidelijkheid over de doelstellingen die u met uw bedrijf wilt halen, positief én motiverend werken voor uw medewerkers? Niet alleen krijgen zij inzicht waar ze kunnen bijdragen aan het realiseren hiervan maar bovendien levert die duidelijkheid zekerheid op. 

De meest succesvolle bedrijven delen plannen en doelstellingen met hun medewerkers. Soms wekelijks in een overleg, soms per kwartaal via een videoconferentie. Maar allemaal met hetzelfde doel; medewerkers betrekken bij de organisatie.

Voor u is het natuurlijk duidelijk waar u heen wilt, voor uw medewerkers lang niet altijd. Vaak horen wij van medewerkers van nieuwe klanten dat zij geen idee hebben waar de directie mee bezig is. En dat zien wij toch als een gemiste kans. Want duidelijkheid is van groot belang om medewerkers betrokken te krijgen bij uw bedrijf.  En weten wat er speelt kan prima via een voortgangs-, functioneringsgesprek of het werkoverleg. Maar voor elk overleg geldt, neem daarvoor tijd en kies het juiste moment. Meer weten hoe u de medewerkers betrokken krijgt bij uw bedrijf en zo het werkplezier voor u zelf en uw medewerkers vergroot?  

Bel Luc Willems, via 06 – 41 29 76 24 of mail Alex Lahpor alex@lwpa.nl. Wij zijn graag uw sparringpartner.